close zoeken

Bibliotheek College over het nieuwe depot-gebouw door Sjarel Ex op 27 oktober 2017

Directeur Sjarel Ex zal op vrijdag 27 oktober om 16 uur een Bibliotheek College geven over Depot Boijmans van Beuningen. Hij vertelt in deze gratis toegankelijke lezing hoe het gebouw de collectie, grotendeels eigendom van de gemeente en dus van alle Rotterdammers,  een bestendige toekomst geeft. Wees welkom!

Depot Boijmans Van Beuningen zal een ware schatkamer vormen, vol werken uit de museumcollectie die tot op heden bewaard worden achter gesloten deuren. Met de komst van het depotgebouw worden zo’n 145.000 kunstwerken, toegankelijk voor iedereen. Bezoekers bepalen zelf hun route door het gebouw, zigzaggend over zwevende trappen, langs loopbruggen, vitrines en wanden vol kunstwerken. Ze krijgen een beeld van wat er achter de schermen van het museum gebeurt en kijken mee over de schouders van tentoonstellingsmakers en restauratoren. Een expreslift voert naar de top van het gebouw. Hier komt een vrij toegankelijk dakterras met Grand Café, daktuin en een fenomenaal uitzicht over de stad. Het bijna 40 meter hoge gebouw is een ontwerp van het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau MVRDV, onder meer bekend van de Markthal. De skyline van Rotterdam krijgt er met Depot Boijmans Van Beuningen een landmark bij.

Datum: 27 oktober, aanvang: 16.00 uur, locatie: het Bibliotheektheater, toegang: gratis, aanmelden verplicht. Aanmelden? > klik hier